Skinnpleie veiledning

Rens, impregnering og beskyttelse av skinn og lær

 

Før du velger skinnpleiemidler , er det viktig at du er sikker på hvilken type skinn du har (se oversikten over skinntyper)

Alle typer skinn trenger regelmessig pleie og vedlikehold. Hvor ofte avhenger selvfølgelig av bruken. Er det et «tøft miljø» bør man rense skinnet oftere

 

  • Dekkfarget skinn  renses effektivt med Leather Magic Skinnrens. Det meste av skitt, oljer og fett, flekker etter mat og drikke lar seg rense uten at finishen (topcoaten) på skinnet tar skade. Denne er spesielt utviklet for skinn og er ph-balansert og tilpasset dagens kjemikalier. Bruk av grønnsåpe, salmiakk og andre produkter fra kjøkkenbenken etc. er ikke å anbefale da dette er produkter som har en meget god rengjøringsevne, men man står i fare for å  fjerne topcoaten og dermed åpne for en mye raskere nedbrytning av skinnets overflate. Rens av skinn bør følges opp med Leather Magic Skinn Conditioner . Denne inneholder for det meste Lanolin (ullfett) samt glyseriner som ikke skader skinnet, men tilfører den olje og smøring som skinnet trenger for å holde seg mykt og smidig.
  • Anilin, semsket og nubuck skinn  trenger annen type stell enn dekkfarget skinn. Disse skinntyper får veldig lett flekker. Bruk Leather Nubuck/Anilin rens. Denne er spesielt utviklet for skinn som er «porøst», d.v.s. åpne porer. Renser effektivt bort flekker etc. og forhindrer videre flekkdannelser. Leather Magic Nubuck impregnering bør påføres etter rens for å holde skinnet mykt og smidig, ved at den tilfører de nødvendige oljer som mistes gjennom bruken.
  • For å hindre flekker og smuss i å gro fast i skinnet, anbefales Leather Magic Protection krem/skinnbeskyttelse (ikke egnet for nubuck/anilin) som danner en beskyttende hinne på skinnets overflate. Denne hinnen som er diffusjonsåpen hindrer smuss, fett, oljer etc i å feste seg i skinnet. Denne hinnen vil fjernes ved neste rens, som også vil være mye lettere å utføre.
  • Fargene i skinnets overflate utsettes ofte for sollys (UV-stråler). Disse bleker fargene, samt bidrar til uttørking. Spesielt på åpent skinn som Anilin er lysektheten veldig dårlig. Man kan oppleve at en lys anilinsalong kan bli helt avfarget i løpet av noen få år! Leather Magic UV Protector  beskytter meget effektivt imot dette. Denne reduserer drastisk mengden av UV stråler som angriper skinnets overflate.

 

Her er de riktige stegene i god skinnpleie:

  • Rengjør grundig overflaten på skinnet med rensevesken beregnet for den type skinn
  • Smør inn skinnet med Conditioner beregnet på den type skinn du har
  • Påfør Leather Magic Skinnbeskyttelse for å skape et beskyttende «skjold» på overflaten av skinnet. Dette reduserer smuss og flekker, og vil gjøre vedlikeholdet mye enklere.
  • Påfør Leather Magic UV Protectant på overflaten av skinnet for å redusere falming og forringelse fra sollyset.