Skinnpleie

Skinnpleie

Skinn er et naturlig materiale. Før det ble garvet fikk det sin næring naturlig gjennom dyret som det beskyttet for å opprettholde mykhet og spenst. Selve garveprosessen forhindrer skinnet i å gå i forråtnelse. Men dette er ikke nok, med tanke på den belastning skinnet skal bli utsatt for i årene som kommer. For å kunne beholde skinnet mykt og smidig og uten misfarging trengs jevnlig skinnpleie  med rens og Conditioner.

Oljen som er i skinnet etter garvingen vil tørke ut over tid

Vi har tilgjengelig Skinnpleie Kits som inneholder alle de produktene du trenger for et trygt og godt vedlikehold, samt forebygging av skader. Oljen som er i skinnet etter garvingen vil tørke ut over tid, selv om skinnet ikke blir brukt.  For best resultat bør smuss og skitt som har festet seg i  skinnet  renses bort med Sknnrens  og ny Conditioner tilføres. Vår conditioner  inneholder i hovedsak Lanolin (raffinert ullfett) og glyseriner.

Jevnlig vedlikehold bør gjentas kvartalsvis.Vedlikehold av skinnmøbel på Stortinget

Skinnpleie er blitt langt viktigere nå enn det var tidligere. Årsaken til dette er kjemikaliene som i dag brukes i garveprosessene. Disse er av en helt annen karakter en  tidligere  og krever annen type stell. Som et resultat av dette er våre skinnpleie produkter i samarbeid med garveriene oppdatert til å være kompatible med disse kjemikaliene.

Bruk av ”de gode gamle” produktene så som Neatsfoot oil, Mink oil, sadelsåpe, zalo  og andre lignende produkter er ikke lenger å anbefale på nyere skinn og lær. Disse kan derimot virke ødeleggende  på skinnet ved å akselerere nedbrytningen av skinnets fibrer og dets finish.

Bruk av «gode gamle» produkter kan virke ødeleggende  på skinnet!

Produkter som «har alt i ett» er ikke å anbefale, da disse ikke gjør en fullgod jobb. Man vil ikke kunne rense skinnet godt nok og mye av smusset blir gnidd i skinnet under prosessen.

I vår produktmeny vil du finne alt du trenger for riktig skinnpleie!