Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Mange av våre kunder har stilt en rekke spørsmål angående pleie og vedlikehold, samt reparasjon av skinn og lær. Vi har laget en liste over de mest typiske spørsmål for at du som utøver skal kunne danne deg et godt grunnlag i de elementære ting innenfor disse områdene

Jeg trodde reparasjon av skinn var veldig vanskelig, kan jeg virkelig gjøre dette selv?

 

Svar: Skinnreparasjon har tradisjonelt sett vært svært vanskelig og overlatt til profesjonelle utøvere. Men som kjent, utviklingen innen teknologi står ikke stille, nyutviklet teknologi   og kjennskap til skinn og lær i sin helhet har gjort reparasjon av skinn mye enklere og  med veldig gode resultater.

Leather Magics produkter er en direkte frukt av den nyeste teknologien og muliggjør reparasjoner for deg som aldri har gjort dette før på en lett forståelig måte. Leather Repair Kits  som du finner på vår side inneholder alt du trenger for å utføre reparasjoner på skinn og lær. Produktene har vært utprøvd av profesjonelle i flere år og har stått sin prøve. Du kan være trygg på at du får markedets beste og ikke minst enkleste produkter .

Komplett instruksjonshefte følger med, og tar deg med steg for steg inntil du har fullført dine reparasjoner. Vi står også til tjeneste via e-post eller telefon for å sikre deg et trygt og godt resultat,

Hvor lang tid tar det å utføre en reparasjon av rifter, hull etc?

 

Svar: det tar ca. en halv time. Dette vil selvfølgelig variere noe ut ifra størrelse på skade, hvor skaden er lokalisert etc. Selve produktene trenger 48 timer på å oppnå full herding, men er brukstørre etter ca 1 time etter fullført reparasjon. Det må utvises forsiktighet hvis objektet som er reparert taes i bruk  før  48 timer, spesielt med tanke på søl av vann og væsker.

Er reparasjonen varig?

 

Svar: Absolutt! Komponentene som brukes for å utføre reparasjonen binder seg selv inn i skinnet, og etterlater en myk og fleksibel hinne likt skinnet som er reparert.

Er der mulig å matche den originale fargen?

 

Svar: Ja, det følger med komplett instruksjon for å blande riktig farge. Ved å blande de forskjellige fargene kan du matche hvilken som helst farge. Standardfargene våre er designet på en slik måte at du enkelt kan lage en farge som matcher fargene som er brukt på de fleste skinn og vinyloverflater. Skulle du allikevel få problemer er vi der til din disposisjon og kan hjelpe deg på vei. Ved å sende oss en bit av skinnet som skal farges kan vi blande fargen for deg.

Er kjemikaliene som brukes i produktene skadelige?

 

Svar: Nei. Alle våre produkter er enten vannbasert eller spritbasert. Det er ingen løsemidler eller helsefarlige stoffer. Det er heller ingen ubehagelig lukt ved bruk av produktene.

Kan man bruke Leather Repair Kit på vinyl eller kunstlær?

 

Svar: Selve fargene er de samme på vinyl og skinn. Selve reparasjonsprosessen er derimot helt forskjellig.  Vinyl er et plastikkmateriale som er laget av PolyVinyl Chloride (PVC) og inneholder plastiserende stoffer som gjør materialet meget mykt og fleksibelt. Dette gjør at man må bruke helt andre produkter for å reparere denne type materiale. Vi har tilgjengelig Leather Magic Vinylreparasjonskit

Hvordan ser jeg forskjell på skinn og vinyl?

 

Svar: Det er viktig for deg å finne ut om det er skinn eller vinyl, da disse krever forskjellig behandling. Husk at både på møbler og bilinteriør vil det i de fleste tilfeller være en kombinasjon av skinn og vinyl. Det er vanlig å bruke skinn på sliteflater, dvs. sete,rygg og armlener. På sider, bakside rygg og pyntepaneler etc er det vanlig å bruke vinyl. Ved å kjenne på materialet vil du kunne definere skinnet som mer bløtt, varmere og mer naturlig å ta og føle på enn vinyl som kjennes mer stivt og «kaldt». Er du usikker kan du se om du kommer til på baksiden av materialet.

Vinyl har som oftest en hvit eller lys tekstilvev på  baksiden, du ser tydelig at det er som en fiberduk eller lignende. Skinn har ikke dette, og vil se ut som semsket på baksiden, ofte med lignende fargenyanse som skinnet har på overflaten.