Hva er skinn?

Hva er egentlig skinn, hud eller lær?

  • Alt ekte skinn kommer fra dyr. Det mest vanlige skinn er kuskinn. Dette brukes oftest på møbler, samt bilinteriør. Okseskinn brukes mest til eksklusive vesker, sko, lommebøker etc. da dette er fra unge dyr som har få skader i skinnet.
  • Skinn fra lam, geit og elg er vanlig i bekledning.
  • Skinnet garves, det vil si at det gjennomgår en konserveringsprosess, for at skinnet ikke skal gå i forråtnelse.
  • Så godt som alt skinn gjennomgår en fargeprosess, denne er forholdsvis lik for alle typer skinn.  I de senere år har kjemikaliene som brukes i garve og fargeprosessen endret seg radikalt. Årsaken til dette er spesielt miljøhensyn, så vel som kostnadsbesparelser.

 

Det er umulig å definere kvalitet på skinn ut ifra merkevare og pris alene. Anerkjente leverandører bruker som oftest skinn med høy kvalitet. Uansett, bruk av skinn med dårlig kvalitet brer om seg raskt i dagens marked. Normalt vil billige produkter ha skinn av dårlig kvalitet. Ta deg tid og undersøk nøye hvis du er ute etter et kvalitetsmøbel!

En type skinn som er blitt solgt mye av de senere år er kjent som «By-Cast». Dette er skinn av meget dårlig kvalitet, men på grunn av dets «eksklusive» utseende og at det kjennes meget tykk og solid ut har det blitt veldig populær. Denne type skinn er meget billig i innkjøp, og dermed også populær for produsenten! Forvent ikke at slikt skinn skal vare særlig lenge!